Recepty > polévky > sametově jemná chřestová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 stonků chřestu, 1 jarní cibulka, 3 lžíce másla, 1,5 litru vývaru, sůl, mletý pepř, 100 ml smetany
Recept na přípravu:
Očištěný chřest nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na rozehřátém másle. Zalijeme vývarem, přidáme chřest a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme smetanu. Pokud chceme mít polévku ještě jemnější, přidáme do hotové polévky kousek másla a promícháme. Při podávání na talíři ozdobíme podle fantazie.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa dochutíme ji polévkovým kořením.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Krémová zelňačka kterou posypeme nadrobno pokrájenou petrželkou.
Rychlá česnečka doplněná kostičkami housky.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Polévka z červené řepy s vejcem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Rychlá polévka z mletého masa s těstovinami.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Chřestová polévka
Ochutnejte recept sametově jemná chřestová polévka.