Recepty

Recepty > polévky > sametově jemná chřestová polévka

Sametově jemná chřestová polévka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

8 stonků chřestu, 1 jarní cibulka, 3 lžíce másla, 1,5 litru vývaru, sůl, mletý pepř, 100 ml smetany

Recept na přípravu:

Očištěný chřest nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na rozehřátém másle. Zalijeme vývarem, přidáme chřest a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme podle chuti a vmícháme smetanu. Pokud chceme mít polévku ještě jemnější, přidáme do hotové polévky kousek másla a promícháme. Při podávání na talíři ozdobíme podle fantazie.

Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa dochutíme ji polévkovým kořením.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Krémová zelňačka kterou posypeme nadrobno pokrájenou petrželkou.
Rychlá česnečka doplněná kostičkami housky.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Polévka z červené řepy s vejcem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Rychlá polévka z mletého masa s těstovinami.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Chřestová polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept sametově jemná chřestová polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.