Recepty > omáčky > sametově jemná houbová omáčka s okurkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrsti sušených hub, 1 cibule, trocha polohrubé mouky, smetana, sádlo nebo olej, sůl, pepř, vegeta, ocet, kyselé okurky
Jak připravit tento recept:
Předem si namočíme sušené houby. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na rozehřátém tuku, přidáme namočené houby, sůl, vodu a vaříme cca půl hodiny do měkka. Ve chvíli, kdy jsou houby uvařené, přilijeme vařící vodu, přidáme koření dle chuti. Vlijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali polohrubou mouku a zavaříme na hustotu omáčky. Dobře provaříme, podle chuti okyselíme octem. Omáčka by měla být smetanově hladká, voňavá po houbách.
Do hotové omáčky vložíme na plátky nakrájené kyselé okurky.
Další recepty:
Hrnec na vaření rýže asijské.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Dietní boloňské špagety ozdobíme lístky bazalky a strouhaným parmezánem.
Rajská polévka z protlaku s drobnými těstovinami.
Znojemský guláš z vepřového masa posypeme osmaženými kroužky cibule.
Hovězí svíčková s houbovým přelivem plátky hovězí svíčkové položíme na talíře.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Znojemská omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje sametově jemná houbová omáčka s okurkou a recept na přípravu.