Recepty > vánoční cukroví > sandokanovy oči
Potřebné suroviny:
Bílá čokoláda: 150 g stoprocentního tuku, 60 g moučkového cukru, 30 g kokosu, 3 lžíce sušeného mléka
Tmavá čokoláda: 200 g stoprocentního tuku, 200 g solamylu, 3 lžíce kakaa, trocha mletých ořechů, 1 lžička javorového sirupu, 1 bonbóny lentilky
Postup přípravy:
Do průhledného zásobníku na vajíčka vložte lentilku, zalijte do poloviny bílou čokoládou, nechte ztuhnout a dolijte tmavou čokoládou. Dejte do ledničky a po ztuhnutí vyklopte.
Další recepty:
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Plněné čokoládové košíčky zdobíme lískovým ořechem.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Kokosové kuličky se sušeným mlékem obalujeme v kokosové moučce.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Kuličky z piškotů vytváříme z hmoty.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Vánoční kokosky ze Salka 7 minut pečeme.
Nepečená kokosová roláda přelitá čokoládovou polevou.
Jemné kokosové vánoční cukroví můžeme cukroví ozdobit polevou.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Pracny vánoční cukroví potřebují proležet v chladnu.
Litý koláč se švestkami pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami
Tuto pochoutku přináší recept sandokanovy oči.