Recepty > ryby > sardelová pěna
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g pomazánkového bez příchuti, 250ml (tekuté) šlehačky, 50g taveného sýra, kousek cibule, 1 lžička sardelové pasty
Postup přípravy:
Do mísy vložíme tavený sýr, sardelovou pastu, pomazánkové a tekutou šlehačku a šleháme elektrickým šlehačem. Po chvilce šlehání směs ochutnáme a pokud je potřeba a není moc slaná...přidáme podle chuti sardelovou pastu. Pak došleháme na hustý krém. Kousek cibule nastrouháme na jemném struhadle (vznikne kašička) a půl lžičky lehce vmícháme do pěny. Sardelovou pěnu necháme proležet, nejlépe do druhého dne.
Další recepty:
Krabí pomazánka s ananasem chutná na chlebu.
Romadúr pomazánka s trochou mléka.
Marinovaný losos s koprem ozdobený citronem.
Krabí salát z tyčinek promícháme.
Losos na másle si ponechá svojí růžovou barvu.
Křenová pěna je plněná do kelímků.
Pomazánka z makrely se sýrem.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Marinovaný kapr je nechaný 2 dny proležet.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Čínská krabí polévka je připravená z krabů, které si předem uvaříme zvlášť.
Cibulačka se sýrem je tradiční polévka.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Pomazánka z tresčích jater s paprikou
Recept, podle kterého připravíte jídlo sardelová pěna.