Recepty > polévky > sardinská celerová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 1 mrkev, stroužek česneku, 3 lžíce rajčatového protlaku, 500 g řapíkatého celeru, olej, 100 g strouhaného sýra, sůl, pálivá paprika, toustový chléb, máslo
Recept na přípravu:
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a mrkev na kostičky. Maso pokrájíme na malé kousky a vše osmažíme na oleji. Rajčatový protlak zředíme vodou, podlijeme jím maso a směs podusíme. Pak přidáme nakrájený celer a ještě pár minut dusíme. Ke směsi přilijeme 1,5 litru horké vody, osolíme, okořeníme pálivou paprikou a vaříme zhruba 20 minut. Na másle mírně opečeme toastový chléb, jednotlivé porce celerové polévky doplníme opečeným chlebem a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Další recepty:
Kyselá houbová omáčka kterou zjemníme kouskem másla.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Bramborová polévka se sušenými houbami, zeleninou a bylinkami.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Smetanová celerová polévka kterou dochutíme kostičkami nakrájené osmažené housky
Bílá bramborová polévka se šlehačkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Čínská švestková omáčka správné hustoty.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Celerová polévka s vločkami
Sardinská celerová polévka přináší na české talíře svoji chuť.