Recepty

Recepty > ruská kuchyně > šašlik

Šašlik recept

Potřebné suroviny:

600 g svíčkové (vepřové kýty, krkovice, hovězí roštěnky, jehněčího), 2 lžíce oleje, 2 cibule, 1 citron, 1 lžíce drobně sekaného kopru, sůl, mletý pepř, několik kapek octa

Postup přípravy:

Očištěné maso nakrájíme na kousky (asi 5 kousků na osobu), osolíme, opepříme a dobře promícháme s drobně nakrájenou cibulí a citrónovou šťávou. Uložíme do nádoby a necháme v chladu alespoň 6 hodin marinovat. Marinované maso napícháme asi po 5 kouscích na jehly, potřeme olejem a ze všech stran opečeme na pánvi nebo na dřevěném uhlí. Hotové šašliky podáváme pokapané octem a s na kolečka nakrájenou cibulí smíchanou s jemně sekaným koprem.

Další recepty:
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Plněný meloun s kuřecím nebo krůtím masem.
Pirožky plněné masem mletým.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Bramborový salát se sýrem necháme uležet v chladu.
Bavorský bramborový salát vložíme do mísy.
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Kavkazský šašlik podáváme se zeleninovou přílohou.
Zelný koláč necháme vychladnout, pokrájíme a pocukrujeme.
Ruský boršč s mletým masem

Recepty
Motto

Šašlik je jídlo ruské kuchyně.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.