Recepty

Recepty > polévky > šči s kysaným zelím

Šči s kysaným zelím recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

50 g uzené slaniny, 1,5 litru vody, 1 velká cibule, 500 g kysaného zelí, 250 g vařeného uzeného masa (nebo uzenina – párky, klobása apod.), 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 1 bobkový list, 1/4 lžičky tymiánu, sůl

Recept na přípravu:

Nakrájenou uzenou slaninu a cibuli společně osmažíme, přidáme kysané zelí a dusíme, zalijeme vodou, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a vaříme, než zelí změkne. Pak do polévky nakrájíme vařené uzené maso nebo uzeninu.

Další recepty:
Šči z čerstvého zelí můžeme zahustit jíškou.
Omáčka z bílého vína a tvarohu který prošleháme.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Pyré z červené řepy se hodí ke slaninovým knedlíkům.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Strouhankové knedlíčky do polévky vytvarujeme a zavaříme.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Červený boršč do kterého přidáme rajčatový protlak.
Rajčatová polévka minestrone se zeleninou.
Dršťková polévka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Polévka šči

Recepty
Motto

Šči s kysaným zelím přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.