Recepty > polévky > šči se zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g libového masa bez kostí, 1,3 litru vody, sůl, 1 cibule, sádlo, 1 mrkev, 400 g hlávkového zelí, 1 petržel, kopr, 2 stroužky česneku, 2-3 kuličky pepře, bobkový list, 2 rajčata, 1 dl smetany
Recept na přípravu:
Maso vložíme do hrnce s vlažnou vodou, přidáme sůl a vaříme na mírném ohni do měkka. Poté maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli rozkrájíme na tenká kolečka a necháme ji zpěnit v pánvi na sádle. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, zelí, kopr). Osmaženou zeleninovou směs přisypeme k vývaru spolu se dvěma pokrájenými stroužky česneku, kuličkami pepře a bobkovým listem. Necháme vařit, dokud zelenina nezměkne. Na závěr vložíme do hrnce s polévkou pokrájené maso, dvě malá rajčata a přilijeme 1 dl smetany. Necháme prohřát.
Další recepty:
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Boloňská omáčka z mletého masa na špagety.
Římské kuře podáváme s těstovinami jako přílohou.
Tortellini se sýrem a houbami těstoviny přimícháme do omáčky.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Salátová polévka
Ochutnejte recept Śči se zelím.