Recepty > polévky > šči z kysaného zelí
Suroviny potřebné pro přípravu:
25 dkg předního hovězího masa, kořenová zelenina a cibule, 13 dkg kyselého zelí, lžíce sádla, sůl, pepř, 1/2 bobkového listu, 1 kyselá okurka
Recept na přípravu:
Hovězí maso uvaříme s kořenovou zeleninou doměkka. Na rozehřátém sádle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kyselé překrájené zelí, bobkový list, opepříme a dusíme. Pak přidáme na kousky pokrájené vařené maso a zalijeme polévku. Naposled přidáme kyselou okurky nakrájenou na jemné kousky.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Noky do polévky z krupice zavaříme.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Sýrový svítek do polévky je zavářka.
Polévka šči
Šči z kysaného zelí přináší na české talíře svoji chuť.