Recepty > polévky > sedlákova česnečka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 brambor, 6 stroužků česneku, 1 lžíce másla, 1,5 litru vývaru, sůl, pepř, 1 lžíce petrželky, 1 lžíce hladké mouky
Recept na přípravu:
Česnek prolisujeme, orestujeme na rozehřátém másle, posypeme moukou a krátce osmahneme. Poté zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl a pepř a vaříme doměkka. Nakonec polévku rozmixujeme a podle potřeby dochutíme. Při podávání posypeme petrželkou a podáváme s krutony.
Další recepty:
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Dijonské brambory s cibulkou.
Polévka z jáhel a hub.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Hlíva ústřičná s těstovinami do kterých hlívu vmícháme.
Krémová česnečka
Ochutnejte recept sedlákova česnečka.