Recepty > polévky > segedínská halászlé
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg různých ryb, 2 středně velké cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl
Recept na přípravu:
Ryby očistíme, omyjeme, osušíme, zbavíme hlav, ploutví, ocasů a páteře. Maso naporcujeme, osolíme, vložíme do hrnce a uložíme v chladu. Na rozehřátém tuku krátce zamícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a rybí hlavy, ocásky a páteře. Vaříme velmi zvolna 2 hodiny, až se cibule zcela rozvaří, poté vývar přecedíme na rybí porce v hrnci a 10-20 minut zvolna vaříme na nejmenším plameni. Hrncem občas potřeseme, ale polévku nemícháme.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Krémová zelňačka s pokrájenou petrželkou.
Halászlé z ryb.
Boloňská omáčka z mletého masa na špagety.
Římské kuře podáváme s těstovinami jako přílohou.
Tortellini se sýrem a houbami těstoviny přimícháme do omáčky.
Krémová bramboračka s osmaženou bramborou.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Polévka šči společně podáváme omáčník s mírně kyselou smetanou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Salátová polévka
Ochutnejte recept segedínská halászlé.