Recepty > maďarská kuchyně > segedínská míchaná vejce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
4-8 vajec, 50 g slaniny, 1 lžička mleté sladké papriky, zelená papriku, sůl, pro přílohu rajčata a cibuli
Postup přípravy:
Na pánvi rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu. V misce rozmícháme vejce s jemně nakrájenou paprikou a solí. Směs nalijeme na pánev a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Porce obkládáme na talíři rajčaty a na kroužky nakrájenou cibulí. Podáváme s chlebem nebo houskami.
Další polévky:
maďarský guláš s bramborem, polévka halászlé, hortobágy, těstoviny s vejci, kvasnicová polévka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.