Recepty > polévky > segedínská rybí polévka z kapra
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 kg kapra, 500 g cibule, 30 g mleté papriky, sůl
Recept na přípravu:
Kapra vyfiletujeme a pečlivě omyjeme. Zbylé části kapra, neboli páteř, hlavu a ocas zalijeme vodou, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a uvedeme do varu. Když se začne vařit přidáme papriku a na malém plameni vaříme hodinu a půl. Poté vývar přecedíme, osolíme, přidáme nakrájené na porce filety z kapra a pomalu vaříme ještě dalších půl hodiny. Nemícháme, případně jen jemně hrnec protřeseme. Polévka podáváme s bílým pečivem.
Další recepty:
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z hlavy kapra
Segedínská rybí polévka z kapra má své kouzlo.