Recepty > kuře > segedínský guláš z uzeného kuřete
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 uzená kuřecí stehna, 400 g kysaného zelí, 200 ml smetany ke šlehání, 2 cibule, 1 lžíce kmínu, 3 lžíce sladké papriky, 400 ml vody, olej, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Obereme maso z uzených kuřecích stehen a obrané maso nakrájíme na hrubé kousky. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přidáme kuřecí maso a kysané zelí, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a povaříme cca 15-20 minut. Na závěr zjemníme segedínský guláš smetanou a krátce provaříme. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Další jídla:
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Maďarský guláš s bramborem a paprikami.
Kuřecí těstovinový salát necháme vychladit a podáváme.
Bavorská svíčková kterou poklademe brusinkami.
Plněné kuřecí řízky se zeleninou.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na paprice s rýží.
Segedínský guláš podáváme s chlebem nebo houskovým či bramborovým knedlíkem.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Kuřecí řízky v jogurtu
Recept, podle kterého je hračka připravit segedínský guláš z uzeného kuřete.