Recepty > omáčky > segedýnský guláš ze seitanu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibule, zeleninový vývar, fazole, seitan, kvašené zelí, shoyu, kukuřičný škrob, ovesné vločky, pohanková krupice, kapusta
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém oleji orestujeme dvě větší cibule se solí, přidáme trochu sladké papriky a kurkumy, podlijeme horkým vývarem (nebo vývarem z domácího seitanu nebo vodou), přidáme vařené fazole a na kostičky nakrájený domácí seitan a asi čtvrt hodiny dusíme. Na posledních pět minut přidáme kvašené zelí. Pokud je třeba dosolit, přidáme sojovou omáčku a guláš na závěr zahustíme seitanovým mlékem nebo škrobem.
Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Bílé fazole v chilli omáčce s kuřecím masem podáváme s pečivem.
Hrachovka ozdobená zelenou petrželkou.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Pikantní kuřecí guláš do kterého přidáme nudličky kuřecího masa.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou zasypeme pažitkou.
Mexická fazolová polévka s rajčaty.
Křehký koláč s brusinkami pečeme při 170-180 °C.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme po obou stranách dozlatova.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Segedínský guláš s houskovým či bramborovým knedlíkem.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Celerová polévka s vločkami
Dozvíte se zde, jak se připravuje segedýnský guláš ze seitanu a recept na přípravu.