Recepty > polévky > selská chlebová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g suchých chlebových kůrek, 100 g sádla, 150 g cibule, 3 vejce, hrst sekané zelené petrželky, sůl, paprika
Recept na přípravu:
Chlebové kůrky nakrájíme nebo nalámeme na kousky, osmažíme s cibulí na sádle, přidáme špetku papriky a sekanou petrželku, zamícháme a zalijeme 1,5 litrem horké vody. Povaříme. Vejce rozšleháme, pomalu za stálého míchání je lijeme do vařící polévky a dále již nevaříme.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Chalupnická polévka z podmáslí s toastíky.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme kolečka klobásy.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Koprová omáčka z podmáslí a smetanou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Chlebová polévka
Selská chlebová polévka přináší na české talíře svoji chuť.