Recepty > houby > selská omáčka z hlívy
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g hlívy ústřičné, 1 lžíce oleje, 40 g másla, 250 ml kyselé smetany, cukr, 1 lžíce hladké mouky, citronová šťáva, sůl
Recept na přípravu:
Nakrájené hlívy dusíme doměkka na rozpáleném másle. Osolíme, zahustíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme smetanu, osladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou. Selskou omáčku z hlívy podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Další recepty:
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Houbová polévka se smetanou je ozdobená zelenou petrželí.
Brokolicová krémová polévka do které vmícháme zakysanou smetanu.
Těstoviny s hlívou a bazalkou opepříme mletým pepřem.
Romadúr pomazánka do které můžeme přidat trochu mléka.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Žampionová omáčka se smetanou je zjemněná smetanou.
Hlívová polévka s brambory.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Houbová omáčka se smetanou je dochucená cukrem, solí a citronovou šťávou.
Zapečené žampiony podáváme s vařenými brambory.
Selská polévka
Selská omáčka z hlívy zve ke stolu.