Recepty > polévky > selská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibule, 2 mrkve, kousek celeru, 2 lžíce másla, 1,25 litru vývaru z kostky, sůl, pepř, 4 rajčata, 100 g těstovin na zavaření, 4 lžíce strouhaného sýra
Recept na přípravu:
Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, vložíme na máslo a osmahneme. Osmahnutou zeleninu zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata a vaříme, až zelenina změkne. Pokud chceme, aby polévka zůstala čirá, těstoviny uvaříme zvlášť a dáme je do polévky jen prohřát. Hotovou polévku posypeme při podávání na talířích strouhaným sýrem.
Další recepty:
Silný slepičí vývar s těstovinami.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Hustá květáková polévka má jemnou chuť.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Krémová česnečka se zvýrazněnou chutí stroužkem prolisovaného česneku.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Polévka z dýně hokaido s kari a lehce opečenými plátky česneku.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Krémová zelňačka
Selská polévka má své chuťové kouzlo.