Recepty > polévky > selská polévka z chleba
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g suchých kůrek z tmavého chleba, 1,5 litru vody, 50 g másla, 3 vejce, cibule, 2 stroužky česneku, kmín, pepř, petrželová nať, kopr
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle opražíme nadrobno nakrájené chlebové kůrky smíchané s usekanou cibulí s prolisovaným česnekem. Směs vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme trochu kmínu a vše povaříme. Mezitím si ušleháme vajíčka a zapustíme je do polévky. Hrnec stáhneme z ohně, polévku podle chuti ještě přisolíme, opepříme a nakonec ji posypeme zelenou petrželkovou natí a koprem.
Další recepty:
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Silný slepičí vývar s těstovinami.
Falešná slepičí polévka z bujonu.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Hustá květáková polévka má jemnou chuť.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Dětská bramboračka bez hub
Selská polévka z chleba má své chuťové kouzlo.