Recepty

Recepty > tvaroh > semlbába

Semlbába recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

10 rohlíků, mléko, měkký tvaroh, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, kousek másla, jablka, rozinky, oříšky

Postup přípravy:

Rohlíky nakrájíme na kolečka, zalijeme mlékem smíchaným s vaječnými žloutky (dáme tolik mléka, kolik rohlíky vsáknou) a necháme cca 1 hodinku odležet, aby se rohlíky mlékem nasákly a změkly.

Kostku tvarohu promícháme s mlékem a 1 vanilkovým cukrem.

Jablka nastrouháme, pokud jsou kyselá, pocukrujeme.

Na dno zapékací misky položíme kousek másla, připravené rohlíky rozdělíme cca na poloviny, jednu polovinu klademe na dno misky, na ně nastrouhaná jablka, rozinky, několik oříšků, všechen připravený tvaroh, opět vrstvu rohlíků a nakonec ušleháme bílky s vanilkovým cukrem, které použijeme jako vrchní vrstvu a posypeme skořicí. Pečeme při 150 °C cca 20 minut, aby byla vrchní vrstva křupavá.

Další recepty:
České buchty pečeme ve vyhřáté troubě.
Buchta s tvarohem s kousky tvarohu.
Tiramisu z mascarpone italského sýra.
Tvarohová žemlovka podávaná s kakaem.
Jablečná buchta pečená 30 minut.
Koláč s tvarohem a rozinkami.
Jablečná bábovka s kakaem.
Americká buchta s ořechy a rozinkami.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Tiramisu z pomazánkového másla jako náhražkou za mascarpone.
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Domácí tvaroh recept

Recepty
Semlbába

Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm semlbába.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.