Recepty > polévky > severní dršťková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 kg hovězích drštěk, 1 cibule, 2 mrkve, 2 petržele, 2 pórky, 1/2 menšího celeru, 70 g másla, 2 lžíce mouky, po 1/4 lžičce mletého zázvoru, muškátového oříšku, koriandru, hořčice a kmína, 4 kuličky nového koření, bobkový list, sůl
Recept na přípravu:
Dršťky důkladně očistíme, omyjeme, povaříme v hrnci čtvrt hodiny, slijeme a znovu zalijeme vařící vodou. Vaříme na malém plameni přibližně čtyři hodiny, jak nám ubývá tekutina, tak ji postupně doplňujeme. Když jsou držky měkké, vylovíme je, nakrájíme a vhodíme zpět do vývaru kde se vařily. V hrnečku v malém množství vody uvaříme spolu se lžící másla nakrájenou na tlustší nudličky zeleninu. Měkkou přidáme ke dršťkám. Na zbytku másla osmažíme nakrájenou cibuli, vmícháme mouku, opražíme a dodáme k polévce. Držkovou okořeníme, podle chuti osolíme a povaříme spolu dvacet minut.
Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Pečená dýně Hokaido recept na přípravu.
Červený boršč s masem.
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Bramborová polévka se sušenými houbami a zeleninou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Boršč z nakládané řepy zahustíme moukou.
Bramborová polévka s houbami kterou ozdobíme posekanou zelenou petrželkou.
Meruňková omáčka k masu za studena.
Dršťková polévka z hub
Severní dršťková polévka má své kouzlo.