Recepty > polévky > sicilská rajčatová polévka (Minestra al pomodoro siciliana)
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 6 rajčat, několik lístků zelené petrželky a máty peprné, 50 g tapioky, 200 g vařeného kuřecího masa, 100 g vařeného hovězího jazyku, 100 g přelámaných a krátce povařených špaget, 1,5 litru kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř, 3 lžíce strouhaného parmezánu
Recept na přípravu:
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu, rajčata, najemno sekanou zelenou petrželku a mátu. Zalijeme vývarem, přivedeme do varu, zavaříme tapioku a necháme 20 minut zvolna vařit. Potom přidáme drobně pokrájené kuřecí maso a jazyk, vložíme špagety, osolíme, opepříme, krátce povaříme a horké podáváme se strouhaným parmezánem.
Další recepty:
Pikantní zelňačka a brambory.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Rajčatová omáčka
Sicilská rajčatová polévka (Minestra al pomodoro siciliana) má své chuťové kouzlo.