Recepty

Recepty > polévky > silný slepičí vývar

Silný slepičí vývar

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 slepice, 2 mrkve, 1/2 cibule, 1/4 celeru, 1/2 petržele, 2 stroužky česneku, 4 nová koření, 2 bobkové listy, 8 pepřů, čerstvě mletý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Slepici zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu, když voda začne vřít, stáhneme plamen a odebíráme pěnu. Sbíráme ji, dokud hladina není více méně čistá. V té chvíli přidáme oloupané a podélně rozříznuté mrkve, petržel a také rozpůlenou a samozřejmě oloupanou čtvrtku menšího celeru. Vymačkáme i oba stroužky česneku a do budoucího slepičího vývaru dáme i oloupanou půlku cibule. Řádně osolíme, přihodíme nové koření, celý pepř a necháme na velmi malém ohni redukovat – voda nesmí silně vřít, měla by jen tak vypouštět občas bubliny. Slepičí vývar je tak silný, jak dlouho zmenšujeme velmi pomalým odpařováním objem tekutiny. Silný slepičí vývar podáváme jen tak, s těstovinami či zeleninou a nebo použijeme jako základ pro jiné polévky či obecně jako polotovar při vaření.

Další recepty:
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Květáková polévka s knedlíčky ozdobená zelenou petrželkou.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Recepty
Motto

Silný slepičí vývar má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.