Recepty > polévky > silvestrovská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Ingredience, které jsou potřeba pro přípravu, naleznete v textu receptu.
Recept na přípravu:
Do vody dáme vařit vymačkané kysané zelí, nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené brambory, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem, kmínem a osolíme, přidáme hrst sušených hub a paprikovou klobásku (1-2 nožičky) vcelku. Když jsou brambory uvařené, klobásku vyndáme a nakrájíme na kolečka. Z tuku Ceres a hladké mouky uděláme jíšku, do zchladlé přidáme sladkou i pálivou mletou papriku, necháme zcela vystydnout, do polévky zavaříme kostičku masoxu, pak přidáme jíšku - polévka by neměla být moc hustá, podle chuti dokořeníme.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Valašská kyselica s brambory, smetanou a mlékem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Španělská česneková polévka
Silvestrovská polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.