Recepty > ryby > silvestrovský kapr
Suroviny potřebné pro přípravu:
Porce studeného, obaleného a osmaženého kapra
Nálev: 3/4 litru vody, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 lžička hořčičného semínka, 1 bobkový list, cukr, 3 dkg soli, 250 ml octa
+ cibule, mrkev
Postup přípravy:
Svaříme nálev a necháme vychladnout. Na dno sklenice poklademe kolečka cibule a mrkve, přidáme porce kapra, občas mezi rybu vložíme kolečka cibule a zalijeme připraveným nálevem. Necháme rozležet asi 4-5 dní v chladnu. Malé kostičky se rozpustí a zbydou jen velké.
Další recepty:
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Vánoční kapří polévka recept na přípravu pochoutky na štědrodenní stůl.
Marinovaný kapr je nechaný 2 dny proležet.
Losos pečený s koprem podáváme s nakrájenými limetkami a rýží.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Krkonošské kyselo podáváme s uvařenými brambory.
Kapr v alobalu na grilu chutná se zeleninovou přílohou.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Losos na másle doplní kolečko citronu.
Zapečené filety zalijeme zakysanou smetanou a upečeme.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Houbové kyselo recept
Recept, podle kterého připravíte jídlo silvestrovský kapr.