Recepty > omáčky > šípková omáčka ke zvěřině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/8 l červeného vína, 3 lžíce šípkového protlaku nebo marmelády, 3 lžíce rajského protlaku, pepř, sůl, hřebíček, šťáva z poloviny citronu, 1/8 l smetany, 1 lžička cukru, pepř
Jak připravit tento recept:
Víno svaříme s hřebíčkem, přidáme šípkový protlak a rajský protlak a dále vaříme. Osladíme, pokud používáme šípkovou marmeládu, cukr už není potřeba. Omáčku osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vaříme ještě asi 5 minut.
Omáčku podáváme k pečené zvěřině a tmavým masům.
Další recepty:
Hovězí svíčková s houbovým přelivem plátky hovězí svíčkové položíme na talíře.
Marinovaná vepřová kýta s hranolkami.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Rajská polévka z protlaku s drobnými těstovinami.
Brusinková omáčka ke zvěřině
Dozvíte se zde, jak se připravuje šípková omáčka ke zvěřině a recept na přípravu.