Recepty

Recepty > omáčky > šípková omáčka ke zvěřině

Šípková omáčka ke zvěřině recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/8 l červeného vína, 3 lžíce šípkového protlaku nebo marmelády, 3 lžíce rajského protlaku, pepř, sůl, hřebíček, šťáva z poloviny citronu, 1/8 l smetany, 1 lžička cukru, pepř

Jak připravit tento recept:

Víno svaříme s hřebíčkem, přidáme šípkový protlak a rajský protlak a dále vaříme. Osladíme, pokud používáme šípkovou marmeládu, cukr už není potřeba. Omáčku osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vaříme ještě asi 5 minut.

Omáčku podáváme k pečené zvěřině a tmavým masům.

Další recepty:
Hovězí svíčková s houbovým přelivem plátky hovězí svíčkové položíme na talíře.
Marinovaná vepřová kýta s hranolkami.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Jemná bramborová polévka do které přidáme kousek másla.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory
Kuřecí svíčková s knedlíky.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Rajská polévka z protlaku s drobnými těstovinami.
Brusinková omáčka ke zvěřině

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje šípková omáčka ke zvěřině a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.