Recepty

Recepty > omáčky > šípková omáčka s vepřovými medailonky

Recept - Šípková omáčka s vepřovými medailonky

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g vepřového masa, 4 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 4 lžičky šípkové marmelády, 3-4 lžíce hladké mouky, 200 ml bílého vína, 300 ml vývaru, cukr, ocet nebo citronová šťáva, pepř, sůl

Jak připravit tento recept:

Maso nakrájíme na slaboučké plátky, které po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji s přídavkem jedné lžíce másla dohněda a doměkka. Osmažené plátky vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby nevychladly. K výpeku přidáme zbylé máslo, rozpustíme ho, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku, kterou postupně ředíme vínem a vývarem. Přidáme šípkovou marmeládu a na mírné teplotě vaříme 20 minut. Dochutíme solí, cukrem, octem nebo citronem, poté vložíme plátky masa a společně asi 5 minut prohříváme.

Šípkovou omáčka s vepřovými medailonky podáváme s knedlíkem.

Další recepty:
vepřové kotlety, chilli omáčka, vepřové medailonky s omáčkou z cibule, boloňská omáčka, vepřové medailonky na medu a chilli papričce, vepřové kotlety se šunkovou omáčkou, omáčka puttanesca, medová marináda, pivní marináda, omáčka ze tří druhů sýra, čínská polévka, jak udělat chilli omáčku, marináda na kuřecí maso, francouzská pórková polévka, sambal oelek

Recepty
Šípková omáčka

Dozvíte se zde, jak se připravuje šípková omáčka s vepřovými medailonky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.