Recepty > vánoční cukroví > šípkové šišky
Potřebné suroviny:
100 g šípkového protlaku nebo jiné zavařeniny, 3 polévkové lžíce Sunarky, 1 citron, moučkový cukr
Postup přípravy:
Protlak promíchejte se Sunarkou, šťávou a nastrouhanou kůrou z citronu a cukrem, který přidejte podle potřeby. Těsto má být tuhé. Vyválejte z něj dlouhý váleček, který krájejte na dílky. Z nich vyválejte šišky. Můžete je obalovat v krystalovém cukru, kokosu nebo nastrouhaném kokosovém špalku.
Další recepty:
Kuličky z piškotů vytváříme z hmoty.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Pařížské koule z tatranky.
Nepečené oříškové kuličky necháme ztuhnout.
Litý koláč se švestkami pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Nepečená kokosová roláda přelitá čokoládovou polevou.
Sezamové kuličky s medem vkládejte do papírových košíčků.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Ořechová srdíčka nechte 2 dny odležet.
Čokoládová poleva
Tuto pochoutku přináší recept šípkové šišky.