Recepty > polévky > skandinávská polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g rybího filé, 500 ml plnotučného mléka, 4 kuličky pepře, 1 lžíce hladké mouky, muškátový květ, sůl, 2 polévkové lžíce sterilovaného hrášku nebo kukuřice
Recept na přípravu:
Nerozmrazené filé vložíme do 750 ml slané vody s pepřem a vaříme. Uvařené filé vyndáme, mouku smícháme s muškátovým květem, rozmícháme v mléce a přilijeme k vývaru. Za stálého míchání přivedeme k varu a 2-3 minuty povaříme. Poté do polévky vrátíme filé, přidáme hrášek a prohřejeme.
Další recepty:
Silná česnečka do které vmícháme rozmíchané vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Čínská pikantní polévka do které přidáme nastrouhaný zázvor.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Zelňačka s fazolemi a šlehačku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Krabí polévka s provensálským kořením.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Čočková polévka s uzeninou
Ochutnejte recept skandinávská polévka.