Recepty > polévky > skandinávská polévka z rybího filé
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g rybího filé, 0,5 litru plnotučného mléka, 4 kuličky celého pepře, polévková lžíce hladké mouky, 1/4 čajové lžičky muškátového květu, sůl, 2 polévkové lžíce sterilovaného hrášku nebo kukuřice
Recept na přípravu:
Nerozmrazené filé vaříme v 3/4 litru slané vody s pepřem (čím méně vody, tím lépe). Uvařenou rybu vyndáme, mouku smícháme s muškátovým květem, rozmícháme do hladka v mléce a přilijeme k vývaru. Za stálého míchání přivedeme k varu a asi 2-3 minuty povaříme. Pozor, aby se mléko nepřipálilo. Poté vátíme do polévky filé, přidáme hrášek a už jen prohřejeme.
Další recepty:
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Kmínová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželkou.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny nakonec vaření vmícháme pažitku.
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Žampionová polévka s taveným sýrem z bujónu.
Slovenská zelňačka do níž přidáme bramborové nudle.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Francouzská bramboračka z brambor.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Sýrová polévka s bramborem, nastrouhaným eidamem.
Polévka z červené čočky a mrkve dochucená vegetou a pepřem.
Španělská česnečka s rajčaty.
Skandinávská polévka
Skandinávská polévka z rybího filé má své chuťové kouzlo.