Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > skořicové kobližky s jahodami

Skořicové kobližky s jahodami

Suroviny potřebné pro přípravu:

25 g droždí, 45 g moučkového cukru, 220 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 400 g polohrubé mouky, 1 citrón na citrónovou kůru, 1 lžička soli, 100 g skořicového cukr na obalení, 500 g jahod (čerstvých nebo mražených), 80 g moučkového cukru, 1 snítka máty
Jogurtová pěna: 200 g bílého jogurtu, 250 g rostlinné šlehačky, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový lusk, kůra z jednoho citrónu

Recept na přípravu:

Droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout. Vykynutý kvásek promícháme se zbylými surovinami (žloutky, mouka, vlažné mléko, citrónová kůra, sůl a cukr) v kypré těstíčko a necháme cca 30 minut vykynout. Po vykynutí vyválíme na 2 cm vysoký plát a kulatou formičkou o průměr cca 4,5 cm vykrajujeme mini koblížky, chvilku je necháme odpočinout a smažíme v oleji z obou stran, krátce necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru. Jahody nakrájíme na kostičky, promícháme s moučkovým cukrem, popřípadě sekanou mátou. Smetanu vyšleháme do tuha společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkou, dobře promícháme s jogurtem a necháme vychladit. Na talíř servírujeme kobližky a kopeček jahod s jogurtovou pěnou.

Další recepty:
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Bavorské vdolečky

Recepty
Motto

Skořicové kobližky s jahodami vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.