Recepty

Recepty > vánoční cukroví > skořicové pracny

Skořicové pracny

Potřebné suroviny:

70g loupaných mletých vlašských ořechů, 140g moučkového cukru, 210g polohrubé mouky, 140g másla - pokojové teploty, 2 malá vejce, 1/2 lžičky mleté skořice, trošku mletého hřebíčku, nastrouhaná kůra z citrónu

Postup přípravy:

Všechny suroviny důkladně propracujeme, necháme v lednici odležet, ideálně přes noc. Formičky, lehce vymažeme rozpuštěnou Ramou nebo Herou. Vtlačujeme těsto, nemusí být až ke kraji, upečením vyběhne nahoru. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, horkovzdušné na 150 °C 7-10 minut, okraje musí být lehce zlatavé. Po vyklepnutí obalujeme v cukru.

Další recepty:
Kokosky plněné marmeládou necháme ztuhnout a uležet.
Skořicové kuličky namáčejte v čokoládové polevě.
Oříšková piškotová roláda vychlazená v lednici.
Těsto na pracny vtlačujeme do formiček.
Dia kokosky spodní částí namáčíme v dia čokoládě.
Medové vánoční perníčky po upečení přendáme na kovovou mřížku.
Kokosové pracny před podáváním pocukrujeme.
Mandlové hříbky nechte oschnout.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Kokosky raz dva pečeme 10 minut dozlatova.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vosí hnízda s kokosem posadíme na hnědé piškoty.
Nepečená kokosová roláda recept

Recepty
Motto

Skořicové pracny přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.