Recepty > polévky > skotská polévka ze skopového
Suroviny potřebné pro přípravu:
400g předního skopového masa s kostí, 50g krupek, 1 cibule, kousek pórku, mrkve, celeru a kedlubny, 3 lžíce hrášku nebo pokrájeného zelí, petrželka, pepř, sůl, 2 litry vody
Recept na přípravu:
Opláchnuté skopové maso zbavte loje, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte pepř a vařte. Když bude maso napůl měkké, přidejte krupky, rozmíchejte a vařte dále. Když bude maso téměř měkké, přidejte pokrájenou zeleninu a uvařte vše doměkka. Měkké maso vyjměte, vykostěte, pokrájejte na kostičky a vložte zpět do polévky. Dochuťte, posypte jemně pokrájenou petrželkou a polévku podávejte velmi horkou.
Další recepty:
Telecí polévka z vývaru.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Zelňačka z uzených kostí dochucená polévkovým kořením a solí.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Polévka z mletého hovězího masa s kapáním.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Telecí ragú s chřestem podáváme s rýží.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Skotská skopová polévka
Skotská polévka ze skopového má své kouzlo.