Recepty > polévky > skotská polévka ze skopového masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g předního skopového masa s kostí, 50 g krupek, 1 cibule, kousek pórku, mrkve, celeru a kedlubny, 3 lžíce hrášku nebo pokrájeného zelí, petrželka, pepř, sůl, 2 litry vody
Recept na přípravu:
Opláchnuté skopové maso zbavíme loje, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř a vaříme. Když je maso napůl měkké, přidáme krupky, rozmícháme a vaříme dál. Když je maso téměř měkké, přidáme předem pokrájenou zeleninu a uvaříme vše do měkka. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, pokrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky. Polévku dochutíme, posypeme jemně pokrájenou petrželkou a podáváme ji horkou.
Další recepty:
Česnekový oukrop s chlebem.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Strouhání do polévky z těsta.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Vaječná sedlina do polévky rozkrájená na dílky.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Ruská polévka šči
Skotská polévka ze skopového masa přináší na talíře svoji chuť.