Recepty > polévky > skotská skopová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Vývar: 200 g skopového masa s kostí, 1,5 litru vody, 3 kuličky pepře, sůl, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
Polévka: 2 bílé ředkve, 1 cibule, kmín, kousek kapusty, 4 brambory, ocet, lžíce worchestrové omáčky, pažitka
Recept na přípravu:
Skopové maso nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, sůl, kořenovou zeleninu a několik hodin na malém plameni pomalu vaříme. Ředkve a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, přidáme trochu kmínu, zalijeme hotovým procezeným vývarem, přidáme najemno krouhanou kapustu, na nudličky nakrájené brambory, ochutíme octem a worchesterovou omáčkou, nakonec přidáme nadrobno nasekanou pažitku.
Další recepty:
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Rajčatová polévka s noky do které přidáme rajčatovou šťávu.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Polévka z bylinek
Skotská skopová polévka přináší na talíře svoji chuť.