Recepty > z brambor > škubánky z brambor
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
staré brambory, polohrubá mouka, sůl
Recept na přípravu:
Brambory nakrájíme na malé kousky, osolíme a dáme vařit. Když jsou brambory poloměkké, přidáme polohrubou mouku a dále vaříme. Krustu z mouky propícháme. Po uvaření do sametova třu po stranách hrnce vařečkou. Přidáme česnek a majoránku, tvoříme škubánky, které opečeme po obou stranách.
Další recepty:
Bramborová pomazánka pro namazání na chléb.
Kotlety na šlehačce pečeme v předem vyhřáté troubě.
Bramborové knedlíky z ve slupce vařených brambor.
Bramborový guláš s klobáskou.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Svíčková omáčka na smetaně je klasika českých talířů.
Gulášová polévka s rohlíkem je klasika.
Škubánky recept na přípravu.
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Falešný tatarák
Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept škubánky z brambor.