Recepty > omáčky > sladká koprovka z mléka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, 4 vejce uvařená natvrdo, 1 lžíce polohrubé mouky, sůl, lžíce cukru, ocet, nasekaný kopr (nebo nasekaný zmražený kopr)
Jak připravit tento recept:
Mléko uvedeme do varu. Mezitím si v hrnečku rozmícháme polohrubou mouku s mlékem (na zahuštění). Když se mléko začne vařit, přídáme rozmíchanou polohrubou mouku a za stálého míchání necháme zhoustnout do krémové konzistence. Osladíme, trochu osolíme a přidáme nasekaný kopr (čím více tím lépe). Nakonec dochutíme octem, který musíme rychle vmíchat, aby se omáčka nezdrcla.
Další recepty:
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Králík na zelenině s bramborem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Kuře na Moravance podáváme s bramborovým knedlíkem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Dýňová koprovka
Dozvíte se zde, jak se připravuje sladká koprovka z mléka a recept na přípravu.