Recepty > omáčky > sladká omáčka z citronu a máty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 lístků čerstvé máty, 900 g cukru krystal, 350 g na kostičky nakrájeného másla, 6 citronů: kůra a šťáva z nich (nechemicky ošetřené), 8 ušlehaných vajec, hrnec vařící vody, sklenice a víčka vypařená a umytá
Jak připravit tento recept:
Do mixéru nasypeme cukr a lístky máty a důkladně rozmixujeme. Rozmixovaný cukr s mátou vložíme společně s ostatními surovinami do mísy a promícháme, mísu položíme na hrnec s vroucí vodou a promícháváme, až se máslo a cukr rozpustí. Poté odstraníme citronovou kůru. Vaříme ve vařící lázní 35-40 minut za stálého míchání, až se začne směs začne přichytávat - lepit. Poté ji nalijeme do vypařených suchých sklenic až po okraj, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru do vychladnutí. Spotřebujte do 3 měsíců.
Další recepty:
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou zahustíme trochou hladké mouky.
Kuře na Moravance podáváme s bramborovým knedlíkem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí stehna na zelenině a bramborech.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Králík na zelenině s bramborem.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Králík na česneku
Dozvíte se zde, jak se připravuje sladká omáčka z citronu a máty a recept na přípravu.