Recepty > moučníky a dezerty > sladká pohanková kaše
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat: 1 litr mléka, 230 g pohanky, špetka soli
Recept na přípravu:
Přebranou a spařenou pohanku zalijeme studeným mlékem se solí a pomalu za občasného míchání, nejlépe ve vodní lázni, vaříme do zhoustnutí. Hotovou kaši poléváme máslem, sypeme cukrem se skořicí nebo strouhaným perníkem.
Další recepty:
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Kulajda s koprem a vejci dochucená octem.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Těstoviny s vejci ozdobíme petrželí.
Rýžová kaše s čokoládou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Ovesná kaše sladká
Sladká pohanková kaše vykouzlí na stole lahodnou chuť.