Recepty > moučníky a dezerty > slaná jáhlová kaše s dýňovými semínkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
jáhly 150 g, cibule 80 g, 2 polévkové lžíce oleje, 1 stroužek česneku, 1 čajová lžička solčanky, majoránka, muškátový oříšek, pórek nebo petrželová nat',mořská sůl, voda, semínka dýně
Recept na přípravu:
Za stálého míchání asi 20 minut povaříme jáhly a dochutíme kořením, solčankou a rozetřeným česnekem. Zdobíme podušenou cibulí, pórkem nebo na sucho opraženými semínky z dýně.
Další recepty:
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Chléb s podmáslím upečeme.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Rýžová kaše s čokoládou.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Jáhlová kaše na sladko kterou při podávání doplníme kompotem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Zapečená bramborová kaše recept
Slaná jáhlová kaše s dýňovými semínkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.