Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > slaná pohanková kaše

Slaná pohanková kaše

Suroviny potřebné pro přípravu:

Budeme potřebovat: 1 litr vody, 250 g pohanky, sůl, 60 g slaniny

Recept na přípravu:

Přebranou a spařenou pohanku na suché pánvi trochu opražíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařenou kaši poléváme rozškvařenou slaninou. Pokud chceme mít kaši vydatnější, zavaříme pohanku do mléka.

Další recepty:
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Chléb s podmáslím upečeme.
Rýžová kaše s čokoládou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Jáhlová kaše na sladko kterou při podávání doplníme kompotem.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Ovesná kaše sladká

Recepty
Motto

Slaná pohanková kaše vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.