Recepty > moučníky a dezerty > slaná pohanková kaše
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat: 1 litr vody, 250 g pohanky, sůl, 60 g slaniny
Recept na přípravu:
Přebranou a spařenou pohanku na suché pánvi trochu opražíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařenou kaši poléváme rozškvařenou slaninou. Pokud chceme mít kaši vydatnější, zavaříme pohanku do mléka.
Další recepty:
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Chléb s podmáslím upečeme.
Rýžová kaše s čokoládou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Jáhlová kaše na sladko kterou při podávání doplníme kompotem.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Ovesná kaše sladká
Slaná pohanková kaše vykouzlí na stole lahodnou chuť.