Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > slané koláčky

Slané koláčky

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 ml mléka, 1 kostka droždí, 3 lžíce krystalového cukru, 500-600 g polohrubé mouky, 2 lžičky soli, 100 ml oleje
Náplň: 3/4 kostky rostlinného tuku, 2 žloutky, 1 lžičky soli - možno dát i prolisovaný česnek

Recept na přípravu:

Těsto běžným způsobem zaděláme a necháme vykynout. Připravíme náplň: rozmícháme tuk, žloutky a česnekovou pastu. Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na 2 částí, vyválíme pláty asi 1 cm, naplníme a stočíme jako roládu. Nakrájíme šikmým řezem na trojúhelníky, posypeme kmínem, kořením a dáme péct při 175 °C, až zrůžoví.

Další recepty:
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Ořechová bábovka se žloutky.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Slané muffiny podáváme nejlépe ještě teplé.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Karamelový dort s oříšky pokapeme karamelem.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Slané muffiny se sýrem pečeme dorůžova.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Mrkvové šátečky z celozrnné mouky

Recepty
Motto

Slané koláčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.