Recepty > polévky > slaninové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 rohlík, 30 g slaniny, 1 vejce, mléko, sůl, mouka dle potřeby
Recept na přípravu:
Slaninu a rohlík nakrájíme na kostičky, osmažíme, necháme vychladnout. Přidáme vejce, sůl, trochu mléka a tolik mouky, aby vzniklo pěkné těstíčko. Zpracujeme knedlíčky a zaváříme je do polévky.
Další recepty:
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme uvařená vejce.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Bílá zelňačka bez masa z pokrájeného zelí.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Gulášová polévka z hovězího masa do kterého přidáme česnek.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Slaninové knedlíčky do polévky
Slaninové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.