Recepty > zelí > slaný cuketový koláč se zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g kysaného zelí, 500 g cukety, 3-4 vejce, majoránka, 1 párek, sůl, česnek, mletý pepř, hladká mouka, mléko
Recept na přípravu:
Cuketu oloupeme, zbavíme jadérek a nastrouháme nahrubo. Necháme chvíli odležet a poté z cukety vymačkáme přebytečnou vodu. Z kysaného zelí také vymačkáme vodu. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek (alespoň 5 stroužků) a majoránku. Kdo chce, může přidat nadrobno nakrájený párek, uzené maso nebo sojovou šunku. Do těsta přilijeme mléko a zaprášíme trochou hladké mouky, přidáme buď mouku nebo mléko, aby těsto dostalo správnou konzistenci a dalo se rozlít do formy. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a rovnoměrně rozetřeme. Takto připravenou formu vložíme do rozehřáté trouby. Slaný cuketový koláč se zelím pečeme na horký vzduch 30-40 minut při teplotě 190 °C.
Další recepty:
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Borůvkový koláč s drobenkou vložíme do troby předem vyhřáté na teplotu 180 °C.
Zelňačka s klobásou do které přidáme kysanou smetanu na zjemnění.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Cuketa na kari s česnekem.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Cuketový guláš z kuřecího masa zalijeme smetanou a zamícháme.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Ovocný koláč s jogurtem nakrájíme a můžeme jíst.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou dochutíme vegetou.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší slaný cuketový koláč se zelím.