Recepty > polévky > slavnostní francouzská zeleninová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kedlubny, 2 mrkve, čtvrtina zelí, čtvrtina mladé kapusty, 2 lžíce hrášku, 2 lžíce másla, mletý pepř, sůl, čerstvá petrželka, 1 sáček slavnostní francouzská polévka
Recept na přípravu:
Zeleninu nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Pak ji zalijeme polévkou připravenou z obsahu sáčku slavnostní francouzská polévka, osolíme, uvedeme do varu, po pěti minutách přidáme hrášek a vše vaříme téměř doměkka. Dochutíme špetkou mletého pepře.
Další recepty:
Arabské kuře s nudlemi.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Kyselo do kterého přidáme houbovo-vaječnou směs.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Houbová polévka na kyselo kterou dochutíme.
Francouzská cibulová polévka se šunkou a sýrem.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Francouzská zeleninová polévka
Ochutnejte recept slavnostní francouzská zeleninová polévka.