Recepty > vepřové maso > slavnostní vepřová žebírka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Vepřová žebírka, 2 vejce, 1 lžíce mléka, 4 dkg polohrubé mouky, kousky banánů a žampionů, olej, sůl, koňak
Postup přípravy:
Z vajec, mléka a mouky vytvoříme těstíčko, v němž obalíme kousky banánů a žampionů. Obalené kousky osmažíme na rozpáleném oleji a položíme na nahřáté talíře s vařenými bramborami. Ozdobíme zeleninou.
Vepřová žebírka mírně osolíme, zprudka z obou stran osmažíme, nabodneme na dlouhý nůž, polijeme koňakem, zapálíme a flambujeme.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, bůček na zelí, segedínský guláš, vepřové maso dušené v zelí, vepřová krkovice, zelí s rajčatovým protlakem, houbový guláš, roštěnka z vepřové kotlety, kyselé zelí na čínský způsob
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.