Recepty > omáčky > šlehačková omáčka se žampiony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g žampionů, 1 šlehačka, 30 g hladké mouky, 30 g másla, sůl, citronová šťáva
Jak připravit tento recept:
Žampiony oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dusíme bez tuku asi 20 minut. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Podušené žampióny přidáme do jíšky, rozředím zhruba 1/4 litrem vody a přidáme šlehačku. Povaříme při stálém míchání na mírném ohni 10-15 minut. Dochutíme citronem a solí.
Další recepty:
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Smažená cibule kterou podáváme k různým druhům kaší.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Těstoviny s tuňákem smícháme s obsahem pánve.
Mléková polévka se sekanou pažitkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Drůbeží rizoto se žampiony
Dozvíte se zde, jak se připravuje šlehačková omáčka se žampiony a recept na přípravu.