Recepty

Recepty > omáčky > šlehačková omáčka se žampiony

Šlehačková omáčka se žampiony recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g žampionů, 1 šlehačka, 30 g hladké mouky, 30 g másla, sůl, citronová šťáva

Jak připravit tento recept:

Žampiony oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dusíme bez tuku asi 20 minut. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Podušené žampióny přidáme do jíšky, rozředím zhruba 1/4 litrem vody a přidáme šlehačku. Povaříme při stálém míchání na mírném ohni 10-15 minut. Dochutíme citronem a solí.

Další recepty:
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Smažená cibule kterou podáváme k různým druhům kaší.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Těstoviny s tuňákem smícháme s obsahem pánve.
Mléková polévka se sekanou pažitkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Drůbeží rizoto se žampiony

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje šlehačková omáčka se žampiony a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.