Recepty > moučníky a dezerty > šlehačkové cukroví
Suroviny potřebné pro přípravu:
400g hladké mouky, 250g 100% tuku - např Omegy (nastrouhat), 1 šlehačka
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Recept na přípravu:
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Pak vyválíme, vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Ještě teplé obalujeme v cukru.
Na vykrajování šlehačkového cukroví používáme o trochu větší formičku, než na např. linecké. Pečením šlehačkové cukroví vyběhne a pak je stejně velké jako ostatní cukroví.
Další recepty:
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Sultánky
Šlehačkové cukroví vykouzlí na stole lahodnou chuť.