Recepty

Recepty > kuře > slepice dušená na cibuli s kapií v tlakovém hrnci

Slepice dušená na cibuli s kapií v tlakovém hrnci

Potřebné suroviny:

1 kg slepice, sůl, 60 g slaniny, 4 cibule, 1/2 slepičího bujonu, 4 kapie

Postup přípravy:

Očištěnou slepici rozdělíme na 4 porce. Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme ji. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, spaříme ji krátce horkou vodou, vodu slijeme a dobře okapanou cibuli vložíme na slaninu. Krátce osmažíme. Na tento základ vložíme připravené porce slepice, osolíme je, doplníme bujonem, podlijeme vodou a dusíme. Těsně, asi 10 minut před dokončením přidáme ještě nakrájené kapie bez jader a vše společně podusíme doměkka. Porce slepice podáváme na talíři překryté dušenou zeleninou a podáváme s rýží nebo těstovinami.

Další jídla:
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Segedínský guláš podáváme s chlebem.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Dušená slepice

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice dušená na cibuli s kapií v tlakovém hrnci přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.