Recepty

Recepty > kuře > slepice dušená na cibuli s klobásou

Slepice dušená na cibuli s klobásou

Potřebné suroviny:

1 kg slepice, 60 g sádla, 2 větší cibule, 1 lžička sladké papriky, sůl, 100 g klobásy, 250ml smetany 12 %, 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy:

Slepici očistíme, omyjeme a nakrájáme na menší kousky. Vložíme ji na oloupanou, nakrájenou a na tuku osmaženou cibuli. Doplníme ji paprikou a solí, podlijeme vodou a dusíme. Hned přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a společně dusíme doměkka. Poté vše zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou a dobře povaříme. Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.

Další jídla:
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Slepice na paprice s noky které uvaříme ve vodě.
Dušená slepice

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla slepice dušená na cibuli s klobásou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.